در راستای همکاری مشترک و به منظور استفاده بهینه از ظرفیت ها و توانایی های علمی – پژوهشی بین دانشگاه علوم پزشکی “تهران” و دانشگاه “مودنا رجیو امیلیای ایتالیا” تفاهم نامه همکاری دو جانبه امضا شد.
به نظر میرسد در راستای بین المللی سازی دانشگاه، تقویت تحقیقات و تولیدات علمی، گسترش مهارت های ارتباطی بین فرهنگی، انتقال تکنولوژی، افزایش زمینه های مطالعاتی و فراهم شدن فرصت لازم برای جذب اساتید و دانشجویان خارجی، تفاهم نامه مشترک میان دو دانشگاه امضا شد.
در این نشست دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: خاطره خوبی از ایتالیا دارم. این کشور از لحاظ فرهنگ از سطح بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه پزشکی ارتباط مستقیم با بشریت دارد و تجارت نیست، خاطر نشان کرد: امیدوارم این همکاری بتواند ثمرات و اثرات مثبتی داشته باشد.
قناعتی، سپس به پیشرفت های پزشکی در ایران اشاره کرد و گفت: پس از انقلاب، توفیقات و پیشرفت های زیادی در پزشکی کشور ایجاد شده و اکنون در تربیت پزشکان به خود کفایی رسیده ایم و از حضور پزشکان خارجی بی نیاز شدیم.
وی از تلاش برای برقراری همکاری های بین المللی خبر داد و گفت: پیشرفت های منحصر به فردی در پزشکی خصوصا در زمینه های جراحی و درمان سرطان ایجاد شده است. همچنین در زمینه واکسن، ایران از هفت پلتفرم مختلف برخوردار بود که برخی از آنها به مرحله نهایی رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، تحریم ها را موجب تقویت کشور در ابعاد مختلف دانست و افزود: من به شما اطمینان می دهم که ایران کشور امنی برای سفر است و شما می توانید شهرهای مختلفی همچون اصفهان و شیراز را هم ببینید.
در ادامه این نشست، پروفسور”آندره آ کاساریتزا” از دانشگاه “مودنا” ایتالیا و دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، جنبهها و جزئیات مختلف همکاری را مورد بررسی قرار دادند و دو طرف در خصوص مباحث مدیریتی و حمایتی مربوط به پیشبرد برنامههای مشترک آتی، به اتفاقنظر رسیدند.
در این نشست دکتر عبدالرحیم حزینی، رئیس انجمن پزشکان ایرانی مقیم ایتالیا از حضور هزار و پانصد پزشک در ایتالیا خبر داد و گفت: این همکاری می تواند قدم عظیمی برای همکاری های علمی آینده باشد.
وی افزود: هدف ما این است که کارهای کوچکی را تحت یک کارگروه شروع کنیم تا در ادامه بتوانیم اقدامات و کارهای جدی تری را به صورت عملیاتی پیش ببریم.
بر اساس توافقات صورت گرفته مقرر شد تا همکاریها به شکل برنامههای کوتاهمدت و بلند مدت چون برگزاری مدارس تابستانی و دورههای کوتاهمدت، تبادل اساتید برای برگزاری دورههای آموزشی و یا در قالب استاد مدعو اجرایی شود. همچنین حمایت سیستم مدیریتی دو دانشگاه از برنامهها و همکاریهای مشترک نیز مورد تأکید قرار گرفت.
دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل دانشگاه، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بینالملل دانشگاه و دکتر سید محمد جزایری، مسئول میز همکاریهای علمی دانشگاه با دانشگاهها و مراکز علمی کشور ایتالیا نیز در این نشست حضور داشتند.