چهارمین جلسه کمیسیون «صنعت و معدن» اتاق مشترک ایران و ایتالیا در تاریخ 11 دیماه با حضور رئیس آقای دکتر سلیمی، مهمان جلسه، آقای دکتر زارعی، تعدادی از اعضاء و دبیر کمیسیون خانم انصافجو، راس ساعت 14:00 در محل اتاق مشترک ایران و ایتالیا تشکیل شد.
اعضای حاضر در جلسه:
- آقای دکتر سلیمی شرکت پرشیا جام
- خانم مهندس آزیتا مهندس شرکت پرشیا جام
- آقای مهندس سراجی شرکت توسعه نیرو
- آقای مهندس آراسته شرکت توان سازه کیان
- آقای مهندس شیرزادنیا شرکت نیرورامشیر
- خانم مهندس محمودی شرکت پیمان مدیران سپنتا
- خانم دکتر اسماعیل زاده شرکت داد و خرد
- خانم مهندس محمدی شرکت آماک کوشا
- خانم فیضی شرکت آماک کوشا
- خانم مهندس احمدوند شرکت رضوان شکلات
- آقای دکتر نوری شرکت عمران مومان چابهار
- خانم مهندس رضایی شرکت آروند فن پارس
- خانم مهندس ملک محمدی شرکت فناوران تجارت پویا
- خانم سنگینان شرکت بهداشتی دکتر عبیدی
- آقای دکتر زارعی متخصص حوزه ” نوروساینس” و مهمان کمیسیون صنایع
موضوع جلسه ادامه مبحث «مدیریت منابع انسانی (HR) و تاثیر آن بر کسب و کار» در گروه کمیسیون اطلاع رسانی، و در دستور کار قرار گرفت. در ابتدای این نشست آقای دکتر زارعی، متخصص در حوزه “نوروساینس”، در ادامه مبحث منابع انسانی، به چگونگی تعامل با کارکنان، جذب نیرو و حفظ آنها، توجه مثبت رهبران سازمان به کارمندان و رشد آنان توضیحاتی ارائه و اظهار داشت، مدیریت منابع انسانی دومین شغل مهم و پردرآمد پس از مدیرعامل محسوب شده، چراکه بعنوان پیچیدهترین علم در دنیا، معرفی شده است. بعنوان مثال، توجه و نگرش مثبت نسبت به کارمندان همواره موجب پیشرفت آنان میگردد و عینحال کمبود توجه از سوی مدیران و نیاز به دیده شدن کارکنان تمایل آنان را نسبت به دریافت توجه (حتی توجه منفی) بالا میبرد، در این حالت هرچند بصورت ظاهر، توجه صورت گرفته است اما نتیجه آن موجب کاهش بهرهوری وکارایی خواهد شد. دکتر زارعی افزود که رمز موفقیت شرکتهای بزرگ دنیا این است که واحدهای ارزیابی قوی دارند و سطح پختگی (maturity) افرادی که استخدام میشوند را بررسی نموده و بر اساس آن در چارت سازمانی چینش را انجام میدهند. اینکه برخی شرکتها افراد بالغ و نابالغ (از نظر تجربی و فکری) را در کنار یکدیگر قرار میدهند،(چنانچه در بحث بیزینس بوده و آموزشی نباشد) کاملا اشتباه است. در عصر حاضر با افزایش هوش کودکان و بلوغ بیشتر انسانها، مبحث منابع انسانی و استفاده از توانمندی کارکنان بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است چراکه دانش، کهنه میشود ولی خلاقیت، همواره جدید و نو است. ما به سیستمی احتیاج داریم که خلاقیت همکاران خود را به چالش بکشند، بطور مثال، به همین دلیل است که به صورت پیاپی گوشیهای پیشرفته متفاوت، از بزرگترین و بهترین شرکتهای بزرگ دنیا ارائه میشوند.
در ادامه جلسه، مطالعات و تحقیقات مدیر عامل محترم شرکت توان سازه کیان ( از اعضای قدیمی اتاق و عضو کمیسیون صنعت و معدن)، در مورد موضوع فوق نیز به بحث و بررسی اعضا گذاشته شد، پیشنهاد ایشان این بود که تعدادی سوال مرتبط با مبحث نیروی انسانی توسط کارشناسان تنظیم و برای اعضا اتاق ارسال گردد و از بررسی و ارزیابی این پاسخها یک مقاله کاربردی و تجربی تهیه و بعنوان یک مرجع در اختیار شرکتهای علاقمند قرار گیرد که تعدادی از اعضا با این موضوع مخالف کردند.
خاطرنشان میسازد، در مجموع موضوع “منابع انسانی” با تمرکز بر و پرداختن به علم “نوروساینس”بسیار مورد توجه اعضای اتاق قرار گرفت و اعضا در جریان مطالعات روز قرار گرفتند.
پس از خاتمه سخنرانی، حاضرین پرسشهای خود را مطرح نمودند که توسط آقای دکتر زارعی پاسخهای مرتبط ارائه گردید و جلسه در ساعت 16:30 با تشکر آقای دکتر سلیمی از مهمان محترم جلسه و اعضا شرکتکننده خاتمه یافت.