“تاجانی” در حاشیه نشست عمومی سالانه کارشناسان امنیتی در نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی ایتالیا که روز گذشته (جمعه) در “رم” برگزار شد، در گفت وگو با خبرنگاران اعلام کرد: ما تصمیم گرفتیم با توجه به وضعیت جاری در سوریه، سفارت خود را در این کشور به طور موثر بازگشایی کنیم.

وزیر خارجه ایتالیا در ادامه با اشاره به امکان به جریان افتادن دوباره سیل پناهندگان و آوارگان سوری به سمت اروپا تاکید کرد: به عقیده من با توجه به وضعیت بی‌ثباتی بزرگی که به دلیل جنگ داخلی در سوریه به وجود آمده است، بازگشایی سفارت ایتالیا در این کشور برای پیگیری دقیق وقایع در حال وقوع در آنجا تصمیم درستی بوده است.

معارضین مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.

در همین راستا، ژنرال «العماد عباس» وزیر دفاع سوریه پنجشنبه‌ شب گفت که گروه‌های تکفیری از سوی برخی کشورها و طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌شوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی می‌کنند.

عملیات نظامی مخالفان بشار اسد علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های مخالف دولت اسد قرار دارد.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، گروه‌های مسلح مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است.