دولت جدید ایتالیا در نخستین گام بسته شدن بنادر خود بر کشتیهایی که توسط گروههای بشردوستانه اداره میشوند را اعلام کرد.
«ماتئو پیانتدوسی» وزیر کشور ایتالیا به خبرنگاران گفت که ایتالیا به یک کشتی امدادی آلمانی اجازه داده تا برای کمک به کودکان زیر سن قانونی و کسانی که فوریتهای پزشکی دارند به جزبره «سیسیل» برسد، اما این کشتی باید با بقیه مهاجران به آبهای بینالمللی بازگردد.
پیانتدوسی گفت که این کشتی با پرچم آلمان بوده و حامل ۱۷۹ سرنشین است. وی بر موضع ایتالیا تاکید کرد که این کشور از این پس امکان توقف به چنین کشتیها را نخواهد داد.
پیانتدوسی گفت که این کشتی با پرچم آلمان در حال حرکت به سمت سیسیل بود و تنها چند روز اجازه دارد در آبهای ایتالیا بماند تا افراد خردسال و افرادی که نیاز به مراقبتهای پزشکی دارند پیاده شوند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که فرانسه و آلمان از دولت جدید ایتالیا درخواست کردند تا به بیش از ۱۰۰۰ نفری که توسط گروههای بشردوستانه در آبهای مدیترانه نجات یافتهاند، یک بندر امن اعطا کند. موضع اتخاذ شده توسط «جورجیا ملونی» نخست وزیر ایتالیا نشان دهنده بازگشت به موضع ضد سازمانهای غیردولتی است که در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ اتخاذ شده بود.
گروههای بشردوستانه که از مهاجران نجات یافته در چهار کشتی در مدیترانه مرکزی مراقبت میکنند، زنگ خطر را در مورد وخامت اوضاع از جمله افرادی که در سرما بر روی زمین میخوابند به صدا درآوردهاند. یک موسسه خیریه آلمانی اعلام کرد که کشتی متعلق به این گروه با ۹۵ نفر نجات یافته در کشتی که نیمی از آنها زن و کودک هستند در خطر قرار دارد.
این در حالی است که به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، کشورهای ساحلی موظفند افراد را از کشتیهای نجات یافته در اسرع وقت بپذیرند و دولتها باید برای ایجاد مکان امن برای بازماندگان همکاری کنند.
«جرالد دارونین» وزیر کشور فرانسه، روز جمعه گفت که قوانین بینالمللی روشن میکند که ایتالیا به عنوان نزدیکترین بندر، باید اجازه ورود به کشتی را بدهد. او همچنین گفت که فرانسه و آلمان به ایتالیا گفتهاند که هر دو کشور آماده پذیرش برخی از مهاجران هستند تا ایتالیا به تنهایی این بار را تحمل نکند.
این گزارش حاکیست، مهاجرانی که در دریا نجات یافتهاند بیشتر از طریق لیبی سفر کرده و اغلب در طول مسیر توسط قاچاقچیان انسان مورد شکنجه قرار میگیرند. این افراد به دنبال زندگی بهتر در اروپا هستند.