سومین جلسه کمیسیون «صنعت و معدن» اتاق مشترک ایران و ایتالیا با حضور رئیس آقای دکتر سلیمی، نایب رئیس، آقای مهندس ریاحی، تعدادی از اعضاء و دبیر این کمیسیون، راس ساعت 14:00 در محل اتاق مشترک ایران و ایتالیا با حضور افراد ذیل تشکیل شد:
- آقای دکتر سلیمی شرکت پرشیا جام
- آقای مهندس ریاحی شرکت پیشگامان توسعه کالا
- خانم مهندس آزیتا مهندس شرکت پرشیا جام
- آقای مهندس سراجی شرکت توسعه نیرو
- آقای مهندس آراسته شرکت توان سازه کیان
- آقای مهندس رضائی شرکت کویرموتور
- خانم مهندس محمودی شرکت پیمان مدیران سپنتا
- خانم دکتر اسماعیل زاده شرکت داد و خرد
- خانم مهندس احمدی شرکت سبحان دارو
- آقای دکتر نوری شرکت عمران مومان چابهار
- خانم فهیمی شرکت سام سیر
- خانم فیضی شرکت آماک
- آقای دکتر زارعی متخصص حوزه ” نوروساینس” و مهمان کمیسیون صنایع
موضوع جلسه با عنوان «مدیریت منابع انسانی (HR) و تاثیر آن بر کسب و کار» در گروه کمیسیون اطلاع رسانی و روز 13 آذرماه در جلسه، در دستور کار قرار گرفت. در ابتدای این نشست آقای دکتر زارعی، متخصص در حوزه” نوروساینس”، در سخنرانی خود، مطالب بسیار مفیدی در مورد HR (که به نظر علم نوروساینس، کارکنان در واقع Capital Resource محسوب میشوند)، چگونگی تعامل با کارکنان، جذب نیرو، رهبری سازمان، بوجود آوردن فرصت بلوغ و رشد مساوی برای تمامی کارکنان، و بکارگیری کارمندان متناسب با توانمندی آنان، صحبت نمود. وی اظهار داشت خلاقیت و نوآوری راه حل برونرفت از بحرانها بوده و در دنیای امروز فرصتی برای سعی و خطا وجود ندارد، چنانچه حتی تعامل با کارکنان، باید بر اساس مطالعه و بررسی صورت گیرد. آقای دکتر زارعی در ادامه بر ایجاد بستر مناسب برای رشد واقعی و پیشرفت کارمندان، و تبدیل نیرو به یک فرد نخبه تاکید نمود، و برای نمونه به چند شرکت شناخته شده بینالمللی (شرکت زیمنس) اشاره کرد که شهرت آنان بدلیل داشتن افراد نخبه سازمان بوده و تلاش مداوم جهت حفظ این افراد همیشه در دستور کار و خط مشی این سازمانها قرار دارد. نکته مهم در مورد روابط انسانی در سخنان آقای دکتر زارعی این بود که بر اساس علوم نوروساینس، توجه ویژه بر روی هورمونها تاثیرگذار بوده و اینکه تفکرات یک مدیر مهربان و مثبت از طریق انرژی به افراد و کارمندان منتقل میشود و رفتار و عکسالعملهای منفی بر روی هورمون “کورتیزول” اثر گذاشته و افزایش آن موجب ایجاد فاصله میان کارمندان و مدیران میشود. سه هورمون شگفتانگیز دیگر، اکسیتوسین، اندروفین و سروتونین (که با اراده و پشتکار تولید میشود) میباشند: بر اساس علوم رفتاری، مدیران به دو بخش کنترلگر( گروه X) و یا آزاد (گروهY) که کار را تفریح قلمداد میکنند تقسیم میشوند که بدترین شکل این گروه XY بشمار میرود، که برای کارمند مشخص نیست چه روشی را در پیش بگیرد.
با توجه به استقبال و علاقه حضار به این مبحث و مطرح نمودن سوالات بیشتر، و همچنین مطالبی که یکی از اعضای اتاق در این زمینه تهیه دیده بود مقرر گردید با هماهنگی رئیس و مهمان بمنظور استفاده بیشتر اعضاء از این مبحث جلسه دیماه کمیسیون مجددا با حضور آقای دکتر زارعی برگزار و پاسخ تکمیلی به سوالات ارائه شود.