به دنبال هماهنگی های قبلی در تاریخ 18/10/1403 جلسه مشترکی بین اعضا هیئت رئیسه اتاق ایران-ایتالیا با ریاست اتاق ایران-جناب آقای حسن زاده- در محل اتاق ایران برگزار گردید.

در این جلسه که آقای دکتر باقری – نایب رئیس و آقای عسگری- معاونت امور بین الملل اتاق ایران و سرکار خانم فرخنده‌نژاد از همکاران معاونت امور بین‌الملل نیز حضور داشتند. ابتدا آقای مهندس پورفلاح – ریاست اتاق ایران-ایتالیا-ضمن تشکر از جناب آقای مهندس حسن زاده بمنظور وقت گذاری و حضور در این جلسه، به معرفی اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران-ایتالیا پرداختند.

ریاست اتاق ایران نیز ضمن تشکر از حضور اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران-ایتالیا بویژه آقای مهندس پورفلاح که از دوستان قدیمی ایشان هستند از تعامل بین اتاقهای مشترک با معاونت امور بین‌الملل و سایر بخش‌های اتاق ایران اظهار رضایت و خرسندی نمودند.

سپس خانم مهندس شهابی، نایب رئیس و دبیرکل اتاق ایران-ایتالیا به معرفی اتاق ایران-ایتالیا و فعالیت‌های آن از جمله تعداد اعضا اتاق توضیحاتی در مورد،کمیسیون‌های 5 گانه، درگاه‌های ارتباطی و همچنین فصلنامه دنیای برتر پرداخته و از روابط نزدیک با اتاق ایتالیا-ایران-خواهر خوانده خود در رم – خبر داد.

1/1

در ادامه آقای مهندس پورفلاح ریاست اتاق ایران-ایتالیا چالش‌ها و مسائلی که بعضا در مورد کلیه اتاق‌های مشترک صدق میکند را به شرح زیر به استحضار ریاست محترم اتاق ایران رسانید:

1- اتاق ایران-ایتالیا از بدو تاسیس بسیار فعال بوده و بعضا فعالیت‌هایی فراتر از حوزه وظایف یک اتاق مشترک نیز انجام داده است در گذشته هم که موارد اختلافی در تدوین اساسنامه با مخالفت و اعتراض برخی اتاق‌های مشترک مواجه شده بود، این مسئله با میانجیگری ریاست اتاق ایران-ایتالیا و دعوت از روسای اتاق‌ها و ایجاد تغییرات لازم مورد توافق طرفین، حل و فصل گردید. همچنین این اتاق پس از وضع تحریم‌ها سعی داشت با کمک اعضای خود نسبت به خرید یک بانک کوچک ایتالیایی به منظور انجام فعالیت‌های مرتبط با ایران اقدام نماید و در این راستا جلسات متعددی نیز با اعضا و دست اندرکاران حوزه بانکداری برگزار نمود که متاسفانه بدلیل وضع تحریم های بیشتر بین المللی این امر، ممکن نگردید.

2- دارنده نشان لئوناردو و شوالیه ایتالیا ضمن قدردانی از آقای حامد عسگری و همکاران ایشان در معاونت امور بین الملل که بسیار علاقه‌مندانه و دلسوزانه در این حوزه فعالیت می‌کنند، خواستار رفع محدودیت‌های امنیتی و اطلاعاتی در اداره امور اتاق‌های مشترک و ملاقات با اعضا و شرکت‌های خارجی شده و اعلام داشت در جهت همکاری با آن معاونت چنانچه ملاقاتی با مقامات سیاسی خارجی در محل اتاق ایران-ایتالیا صورت پذیرد بدلایل امنیتی به اطلاع معاونت بین‌الملل اتاق ایران خواهد رسید. لازم به ذکر است که گاهی روسا و دبیران کل اتاق‌ها در مقابل عمل انجام شده قرار می‌گیرند و فرصت هماهنگی از آنان سلب می‌گردد ولیکن این اتاق‌ها همواره منافع کشور خود را در مذاکرات و ملاقات‌ها در اولویت قرار می‌دهند.

3- رئیس اتاق ایران-ایتالیا در ادامه به معاونت بین‌الملل اتاق ایران پیشنهاد نمود که در ملاقات با مسئولین وزارت امور خارجه با توجه به اطلاعات روز مدیران اتاقهای مشترک و اشراف آنان به مسائل مرتبط با کشور مقصد، از آنان نیز دعوت به حضور در جلسات نمایند تا طی آن مسائل مورد علاقه دو کشور و موانع ارتباطی با کشور مقصد مطرح گردد و مسئولین اتاق‌ها نیز در جریان مسائل روز قرار گیرند.

4- آقای مهندس پورفلاح با اشاره به فرم‌های ارزیابی عملکرد اتاق‌های مشترک اظهار داشت که ماهیت فعالیت‌ اتاق‌های مشترک در قاره‌های مختلف با یکدیگر متفاوت می‌باشد و لازم است که شیوه و پارامترهای ارزیابی عملکرد آنان نیز با توجه به نوع فعالیت‌های اتاق‌ها و کشور متناظر متفاوت باشد که امیدواریم معاونت بین‌الملل اتاق ایران این مهم را در ارزیابی‌های آتی مدنظر قرار دهند.

5- ریاست اتاق ایران-ایتالیا در ادامه با اشاره به درخواست مسئولین اتاق‌های مشترک از سالیان گذشته مبنی بر تخصیص یک واحد یا اتاق به اتاق‌های مشترک در محل اتاق ایران به منظور برگزاری برخی جلسات یا نشست‌ها با همتایان خارجی و متقاضیان جلسه اشاره کرد که متاسفانه این درخواست تاکنون تحقق نیافته است و ضمن تشکر از بذل توجه ریاست محترم اتاق ایران در تخصیص تسهیلات به اتاق‌های مشترک بمنظور خرید دفترکار که که اقدام بسیار ارزشمندی می‌باشد، این مبلغ را در شرایط فعلی اقتصادی ناکافی دانستند و پیشنهاد دادند تا ترتیبی داده شود که برای بازسازی و تجهیز این اتاق‌ها هم بتوانند از کمک هزینه اتاق ایران برخوردار شوند.

6- عضو 5 دوره هیئت نمایندگان اتاق ایران و رئیس کمیسیو‌ن های مختلف و مشاورعالی ریاست پیشین اتاق ایران، در ادامه با اشاره به نقش پررنگ اتاق‌های مشترک در برقراری و تداوم ارتباط تجاری سازنده با کشورهای مقصد خود پیشنهاد برگزاری جلساتی با حضور نمایندگان منتخب اتاق‌های مشترک بمنظور تدوین لایحه ای جهت تخصیص یک صندلی به نماینده اتاقهای مشترک در هیئت نمایندگان ارائه داد. ایشان ضمنا درخواست نمود که تا زمان ایجاد زمینه قانونی برای حضور نمایندگان اتاق‌های مشترک در هیئت نمایندگان به صورت رسمی و قانونی، حداقل مجوزی داده شود که پنج عضو به انتخاب شورای روسای اتاق‌های مشترک به اتاق ایران معرفی و بدون حق رای در این جلسات حضور یابند.

7- عضو هیئت امنای موسسه کودکان سرطانی خیریه “محک” ضمن تشکر و قدردانی از  جناب آقای حسن زاده بدلیل کمک‌های مالی همیشگی خود به موسسه خیریه کودکان سرطانی محک با توجه به حمایت‌های موثر اتاق ایران از این موسسه تراز اول جهانی، خواستار پشتیبانی این اتاق از کنفرانس بین‌المللی  CSRکه در تاریخ 27 بهمن 1403 در موسسه محک برگزار خواهد شد،گردید و از آقای مهندس حسن زاده بمنظور سخرانی در این کنفرانس که با حضور نمایندگان اتاق‌های مشترک و تعداد بسیاری از فعالان اقتصادی بخش خصوصی برگزار می‌گردد،دعوت بعمل آورد.

در ادامه آقای مهندس حسن زاده-ریاست اتاق ایران- ضمن قدردانی از فعالیت‌های مفید و موثر آقای مهندس پورفلاح در سنگر اتاق ایران، تهران و اتاقهای مشترک و خدمات ارزنده ایشان در موسسه خیریه محک از طرح موضوعات و دغدغه‌های اتاق‌های مشترک که منجر به برقراری تفاهم و نزدیکی بیشتر با اتاق ایران میگردد، استقبال و با برخورد بسیار مثبت اظهار خشنودی نموده و نظر مساعد خود را نسبت به برگزاری جلسه دیگری در اتاق ایران-ایتالیا جهت بررسی دقیق‌تر و جزئی‌تر موارد و مسائل مورد علاقه طرفین اظهار نمودند.

در خاتمه، اعضا هیئت رئیسه اتاق ایران-ایتالیا با آقای عسگری-معاونت محترم امور بین‌الملل اتاق ایران به گفتگو و تبادل نظر در مورد مسائل فیمابین پرداختند و مقرر گردید که در آینده ارتباطات نزدیک‌تری بین اتاقهای مشترک و این معاونت برقرار گردد.