با ادامه تشدید بحران آبوهوایی در ایتالیا، فعالان زیستمحیطی ضمن انتقاد از نادیده انگاری این موضوع در آستانه برگزاری انتخابات زودهنگام، خواستار سیاستگذاری دولت درمورد خشکسالی و وضعیت بحرانی اقلیم شدند.
در پی تشدید وضعیت خشکسالی در ایتالیا، فعالان زیست محیطی از دولت خواستند سیاستهای بحران آب و هوایی را تنظیم کند.
در بیانیه گروه های فعال زیست محیطی آمده است: با افزایش وقوع رویدادهای مرتبط با تغییرات آب و هوا به ۱۳۲ مورد در ۶ ماه گذشته از سالجاری میلادی که بالاترین میانگین در دهه گذشته است، دولت باید به سرعت راهکاری در این خصوص ارائه دهد.
براساس گزارش رصدخانه هوا و اقلیم ایتالیا، از سال ۲۰۱۰ تا ژوئیه ۲۰۲۲ (تیر ۱۴۰۱)، یک هزار و ۳۱۸ رویداد شدید آب و هوایی در این کشور رخ داده و شدیدترین این وقایع اقلیمی در ۷۱۰ شهر به وقوع پیوسته است.
در این سالها ۵۱۶ مورد سیلاب بر اثر بارش شدید باران، ۳۶۷ مورد خسارت ناشی از گردباد، ۱۵۷ مورد خسارت بارندگی به زیرساختها، ۱۲۳ مورد شکسته شدن مسیرهای حاشیه رودخانهها و متعاقب آن خسارت به روستاها و محصولات زراعی رخ داده است. ۶۳ مورد خسارت تگرگ، ۵۵ مورد خشکسالی طولانی مدت، ۵۵ مورد رانش زمین پس از بارش شدید باران، ۲۲ مورد خسارت به سازه های تاریخی و ۱۷ مورد موج گرمای گسترده از دیگر رویدادهای شدید ثبت شده هستند.
درخواست فعلان محیط زیست در ایتالیا در آستانه برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور درحالی است که گفته می شود بحران آب و هوا به شیوه ای غیرقابل توجیه دست کم گرفته شده است. حال آنکه براساس گزارش رصدخانه هوا و اقلیم ایتالیا رویدادهای شدید آب و هوایی در ایتالیا در سال ۲۰۲۲ به سطح کد قرمز رسیده است.
شمال این کشور روز پنج شنبه نیز شاهد موج جدیدی از طوفان بود که منجر به کشته شدن دو نفر شد.
تشدید بحران آب و هوایی در ایتالیا با وقوع آتش سوزی های مرگبار در بخش گسترده ای از اروپا همزمان است. کشورهایی از جمله ایتالیا، آلمان، اسپانیا، پرتغال، هلند و انگلیس در این تابستان خشکسالی شدیدی را تجربه میکنند و شاهد خسارت های بسیاری به کشاورزان و دامداران هستند و همین امر مقام های این کشورها را به اعمال محدودیت مصرف آب واداشته است.
ایتالیا در حال حاضر بدترین میزان از خشکی را در دهه های اخیر را پشت سر میگذارد و سطح آب بزرگترین دریاچه این کشور (دریاچه گرادا) به پایینترین میزان ثبتشده در تاریخ رسیده است.
بخشهای شمالی این کشور ماهها است که بارانی به خود ندیده اند و امسال با کاهش ۷۰ درصدی بارش برف مواجه شده است. تا حدی که راههای حیاتی آب و برخی رودخانههای این کشور که در مرکز زمینهای کشاورزی و بخشهای صنعتی ایتالیا جاری میشدند خشک شدهاند.