ششمین جلسه کمیسیون تجارت، پولی، بانکی و بیمه در روز چهارشنبه 13 / 2 / 1402 رأس ساعت 14:00  با حضور اعضا هیئت رییسه کمیسیون خانم هاله حسین‌زاده نایب رییس و میهمانان جلسه خانم معصومه طاهر مازندرانی، آقای بهزاد گل خو، آقای غلامرضا رفیعی و همچنین تعدادی از اعضا به شرح زیر:

آقای  علی محمودی سرای، آقای جعفر مغرور، آقای مهدی مصنف، آقای آرمین پاک نیا، آقای میلاد فیروزی، آقای رحیم پوریان منش، آقای احمد بی‌طرف، آقای غلامرضا جعفری و خانم‌ها ناهید هاشمی، نگار میرزائی، لژیا زندیه، آیسان نیک نژاد، مهسا کیانیان، دنیا اشتری، مهشید بدرنیا، غزال سهرابی، مینا باقری، پگاه مافی، فاطمه صغیری، سارا شهابی و آرزو بیسجردی دبیر کمیسیون  در محل اتاق مشترک ایران و ایتالیا برگزار شد.

جلسه در ابتدا با توضیحات خانم حسین زاده و معرفی سخنرانان آغاز شد و هریک از اعضا به معرفی خود پرداختند. سپس آقای دکتر غلامرضا رفیعی سخنرانی خود را در مورد بررسی شرایط انواع  بیمه‌های باربری و حمل‌ونقل از جمله بیمه‌نامه‌های وارداتی ، صادراتی، ترانزیت و داخلی  و بررسی انواع ترم‌های خرید و فروش، شرایط کلوزها A، B و C، نحوه رسیدگی به خسارات احتمالی و سایر مسائل مربوطه بیمه‌های باربری ،کشتی و هواپیما آغاز نمودند و به موارد زیر اشاره نمودند:

“در طی سال‌های اخیر کارگزاری‌های بیمه به آسیب‌شناسی در این حوزه پرداختند و می‌توان از آسیب‌های شناخته شده در این صنعت به عدم اعتماد بین بیمه‌گذار و بیمه‌گر اشاره کرد که این امر سبب می‌شود طراحی دقیق بیمه توسط بیمه‌گر انجام نشود، درنتیجه در مواقع لزوم بیمه کارایی لازم خود را نداشته باشد. با توجه به شرایط متفاوت هرکدام از کلوزهای A,B و C و تفاوت نقاط اشتراک و افتراق آن‌ها ممکن است متناسب با شرایط بیمه‌گذار نباشند بنابراین بیمه‌گذار برای داشتن حمایت از طرف بیمه‌گر باید اطلاعات دقیق و معتبر مانند نوع محصول و کالا و همچنین نوع ریسک‌های حمل‌ونقل آن را در اختیار بیمه‌گر قرار دهد. این امر سبب می‌شود که بیمه‌گر  بتواند در مسائل صدور بیمه‌نامه نیازهای بیمه‌گذار را شناسایی کند و با توجه به انواع  ریسک‌ها مانند: نوع حمل‌ونقل، ترانزیت و … شناسایی‌شده و بیمه متناسب با شرایط بیمه‌گذار پیشنهاد گردد.

نکته مهم دیگر که باید به آن توجه گردد اینکه بیمه‌نامه در حکم قرارداد بیمه است  و بیمه‌گذار باید به مفاد قرارداد و پیش‌نویس بیمه در زمان عقد قرارداد که در آن اشاره به حقوق بیمه‌گذار دارد شده و قبل از صدور بیمه‌نامه، پیش‌نویس آن را دریافت کند و علاوه بر آن کلوزهای استنادی و شرایط عمومی و استاندارد را نیز باید از بیمه‌گر دریافت کند توجه لازم و کافی داشته باشد. برای بررسی بهتر قرارداد بیمه، بیمه‌گذار می‌تواند از دو راه 1.مشاور امور بیمه و یا 2. برگزاری جلسه با بیمه‌گر استفاده کند.”

در ادامه جلسه اعضای حاضر سوالات خود را در رابطه با موارد مطرح شده بیان نمودند و خانم معصومه طاهر مازندرانی، آقای بهزاد گل خو، آقای غلامرضا رفیعی پاسخ‌های مقتضی را ارائه کردند و به ارائه راه‌حل‌ها به اعضای کمیسیون در رابطه با امور بیمه و موارد مطرح شده پرداختند.

جلسه در ساعت 16 و با تشکر از اعضای شرکت‌کننده در این کمیسیون خاتمه یافت.

 

آرزو بیسجردی
دبیر کمیسیون تجارت، پولی، بانکی و بیمه