سومین جلسه کمیته نوآوری و کارآفرینی اتاق مشترک ایران و ایتالیا روز یک شنبه، بیست و چهارم دی ماه سال 1402 با حضور خانمها قطان، شاه نظریان و آقایان یوسفی، سراجی، عبادی، نیکبخت، حجتی و خانم قراباغی دبیر کمیته در محل اتاق مشترک ایران و ایتالیا برگزار شد. در این جلسه مهمان سخنران جناب آقای دکتر صدر خانلو رئیس مرکز توسعه تجارت نوآوری پارک فناوری پردیس و همراه محترم جناب آقای امیر مهمانچی به بررسی موضوع «نقش نوآوری در توسعه کسب و کارها» و پس از آن «بررسی ظرفیتهای همکاری بین اعضای اتاق ایران و ایتالیا و پارک فناوری پردیس»پرداختند و اهمیت این عوامل را در راستای بهبود فرآیند شرکتها و رشد اقتصادی بررسی نمودند. در ابتدای جلسه، شرکتکنندگان به صورت مختصر خود و زمینه فعالیتشان را معرفی کردند.
آقای خانلو در آغاز، افزون بر معرفی خود توضیح مختصری از تاریخچه پارک فناوری پردیس ارائه دادند و اظهار داشتند پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگترین پارک فناوری کشور در سال 1380 تأسیس شد. تاکنون بیش از 400 واحد فناور و دانشبنیان در حوزههای فناوریهای پیشرفته همچون فناوری اطلاعات و ارتباطات، زیستفناوری، فناوری نانو، مواد جدید، مکانیک و اتوماسیون به عضویت پذیرفته شدهاند. پردیس نوآوری، دانش، کارآفرینی و فاز 4 پارک، در کنار دانشگاه ناحیه نوآوری پردیس، بخشهای مختلفی از فازهای توسعهای پارک فناوری پردیس هستند که با افق توسعه 1000 هکتاری، «ناحیه نوآوری پردیس» را شکل خواهند داد. در ادامه، آقای صدر خانلو به توضیح در مورد خدمات و مزایا پارک فناوری پردیس پرداختند که این خدمات شامل موارد زیر میشود:
- نظارت و ارزیابی واحدهای فناور
- استقرار در محل پارک
- خدمات تخصصی کسب و کار
- بازاریابی و تجارت فناوری
- و سایر موارد
طبق اظهارات ایشان مراکز مختلف و معتبری زیر مجموعه پارک میباشند از جمله، اینوتکس، صندوق توسعه فناوریهای نوین، مرکز شتاب دهی نوآوری، کارخانه نوآوریهای وی، شبکه فناوری و نوآوری ایران و… که به حمایت افراد و سازمانهای مختلف عضو در پارک میپردازند. در ادامه، اعضاء کمیته به بحث و تبادل نظر پرداختند و آقای خانلو به سؤالات تخصصی تعدادی از اعضا راجع به عضویت در پارک فناوری و انتقال عضویت از پارکهای دیگر به این مکان پاسخ دادند. سپس، رئیس کمیته خانم قطان با تأکید بر فعالیتهای چندین ساله کمیته بر بررسی طرحهای مختلف تأکید و با هدف ایجاد یک همکاری دو جانبه و فعال با معرفی طرحهای برجسته، واجد شرایط و افتخارآمیز برای کشور ایران به اتاق متناظر( اتاق ایتالیا و ایران) درخواست همکاری بین اتاق و پارک فناوری و معرفی طرح از جانب پارک فناوری را مطرح کردند. در این مورد مقرر گردید بررسیهای بیشتر به عمل آید. در ادامه آقای صدر خانلو اعلام کردند، نمایشگاه «اینوتکس» قرار است در اردیبهشت سال آینده برگزار شود. بنا بر گفتههای ایشان با همت پارک فناوری پردیس از سال 1390 نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری INOTEX با حضور شرکتهای بینالمللی و با اهداف زیر برگزار گردیده است:
- سرمایهگذاری: ارتباط سرمایه گذاران داخلی و بینالمللی با شرکت ها و استارتاپ ها
- مشارکت و همکاری: بین شرکت های فناور و استارتاپ های داخلی و بین المللی
- گفتگو و شبکهسازی: بین فعالان حوزه نوآوری و فناوری
پارک فناوری پردیس از طریق نمایشگاه INOTEX تلاش میکند که علاوه بر معرفی فناوری های روز به صنایع بزرگ و متوسط، مشتریان محصولات فناورانه را به تولیدکنندگان آنها مرتبط کند و سرمایهگذاران را با فرصت های سرمایهگذاری در طرحهای فناورانه یا استارتاپها آشنا نماید.
آقای نیکبخت مدیر عامل شرکت مهندسی و خدمات ایفا صنعت تابا که قبلاً نیز از اعضای پارک فناوری پردیس بودهاند پیشنهاد کردند، در نمایشگاه پیش رو یک پاویون تحت عنوان «پاویون ایتالیا» به اعضای فعال اتاق اختصاص داده شود تا شرکتهای مختلف بتوانند در آن حضور پیدا کنند و محصولات و یا خدمات خود را چه به عنوان نماینده شرکای ایتالیایی خود و چه به عنوان یک شرکت مستقل که محصولی را از شرکت ایتالیا وارد میکنند به سایرین معرفی کنند. پاسخ آقای خانلو این بود که این پیشنهاد عالی مستلزم مذاکرات گسترده و بیشتر، بررسی، امضای تفاهم نامه مابین اتاق ایران و ایتالیا و پارک فناوری پردیس و همچنین اعلام تقاضا از طرف مدیران عامل شرکتهای عضو اتاق میباشد.
در خاتمه، پس از بحث و تبادل نظر در مورد نمایشگاه اینوتکس جلسه با تشکر خانم قطان از حضور فعال شرکتکنندگان در ساعت 16:15 به پایان رسید.
سما قراباغی- دبیر کمیته